10/03/2010

VWB Winter Bike Festival

Afspraak op het Winter Bike Festival !

Van 12 tot 14 maart ligt het zwaartepunt van fietsend Vlaanderen in Lommel. Want dan vieren we met het Winter Bike Festival het einde van het winterse MTB-seizoen en het begin van het wegseizoen. En dat doen we in stijl: zowel zaterdag als zondag kan je aan de slag met prachtige MTB-organisaties, verscheidene wegritten en een interessante Bike Expo.

De nadruk ligt natuurlijk op het fietsen zelf. Zowel voor wegfietsers als voor mountainbikers werden er door Bike Action Team aantrekkelijke routes doorheen deze prachtige omgeving uitgestippeld. En wie zowel zaterdag als zondag van de partij is, krijgt op beide dagen telkens een andere route voor de wielen geschoven.
Het MTB-parcours is vrijwel uitsluitend off-road en bestaat grotendeels uit single tracks. Ook de wegritten zijn kwalitatief hoogstaand: op zaterdag de Corridorrit (Semi-Klassieker), en zondag een rit doorheen het rustige Kempense grensgebied. Bike-expo biedt een demo-dag met trial en bike clinics van MoreThanBiking, waar je ook fietsen en ander materiaal uit de nieuwe productgamma’s 2010 kan bekijken en testen ! Bovendien zal de elite trial specialist Iciar Van den Berg ook demonstraties en opleidingen geven. Daarnaast staan er met ‘MTB-techniek’ en ‘Voedingssupplementen’ twee interessante avondcursussen gepland en kan men proefdraaien op een testparcours MTB of een heuse BMX-piste.

Ook de niet-fietsers komen volop aan hun trekken: het nabijgelegen Center Parcs domein zorgt er met z’n wildwaterzwembaden, kinderanimatie, sauna en wellness voor dat het meteen een evenement voor het hele gezin wordt. Center parcs geeft voor de gelegenheid 30 % korting op alle boekingen.

Het ganse programma vind je hierna. Je kan aan elk onderdeel afzonderlijk deelnemen. Voor diegenen die toch graag een gans weekend ter plekke blijven, werd door Center Parcs een voordelige bungalow-formule uitgewerkt.

Vrijdag 12 maart

* 19u Briefing
* 20u Opleiding MTB-techniek

Zaterdag 13 maart

* 8u-14u30 MTB: 14/26/36 of 46 km (Belgisch parcours) te Lommel
* 8u-14u Wegritten: 50/80 of 135 km Corridorrit te Hamont-Achel
* 13u-17u BMX-initiatie
* 8u-17u Testparcours MTB
* 17u Pastaparty
* 19u Opleiding voedingssupplementen


Zondag 14 maart

* 8u-11u MTB: 14/28 of 45 km (Nederlands parcours) te Lommel
* 8u-11u Wegrit: 70 km te Lommel
* 8u-16u Demo-dag: expozone, clinics en bike-trials te Lommel
* 8u-17u Testparcours MTB
* 17u Pastaparty
* 13u Sauna & Massage

Een organisatie van VWB, Bike Action Team, De Bevers en Mountainbike.be ism CenterParcs Boekingsinfo via www.centerparcs.be/VL/BE/aanbieding/winterbike_2010

De commentaren zijn gesloten.