10/03/2010

zo 07-03-10 Openingsrit


Zondagmorgen begon met een hilarisch moment. Sandra en ik stapten, goed op tijd uit bed. Zo hadden we tijd genoeg om rustig te ontbijten en ons te verplaatsen richting startplaats.

Alleen hadden wij het clubbaadje niet goed gelezen en dachten dat het vertrek net als de aankomst zou liggen in café Welkom. Rustig aangekomen in café welkom, rustig genieten van een tasje koffie en verwonderde blikken van de Fordclub trotseren. Tot we plots werden aangesproken, door een oude bekende, die er ons op attent maakte dat de start zoals van oudsher nog steeds aan de kerk in Schoonbeek lag. Het is ondertussen 8h 57, Sandra nog vlug naar het toilet en dan een spurt tot aan de kerk. Natuurlijk komen we daar véél te laat aan.

Het is ondertussen 7 minuten na 9, geluk bij een ongeluk heeft Ruben zijn derailleur stuk gereden. Deze wandelde dus terug richting vertrek en hadden wij de kans om te vragen welke richting ze waren uitgereden. Dan is ook nog eens de overweg in Beverst gesloten, net op het moment dat de slagbomen terug open gaan, zie ik in de verte een glip van de rode lantaarn. We moeten rechtsomkeer maken en opnieuw een spurt trekken. Uiteindelijk zullen we opnieuw 20 minuten plankgas moeten geven, vooraleer we kunnen aansluiten. Vanaf dan is het eerst even op adem komen, Sandra is naar de kl... En ook ik moet toegeven dat de conditie niet meer is wat ze ooit geweest is, als dit nog ooit zal worden wat het geweest is. Want ook mijn leeftijd begint me parten te spelen.

Ondertussen wordt er rustig verder gereden en loods ik Sandra een beetje verder naar de kop van het peloton. Zodat we niet steeds aan het rekkertje hangen. Dan heeft Davy plots de eer om als eerste van het seizoen lek te rijden. Fredje ontpopt zich als van oudsher tot mecanicien van het peloton. Zodat we al vrij snel onze weg kunnen vervangen. We zijn amper terug een beetje opgewarmd of Josy rijdt lek. Gelukkig is Fredje bij de pinken en is ook dit probleem zo van de baan.

Wanneer we bijna aan ons nieuw clublokaal zijn aangekomen, worden er kreten gelaten, dat de Fordclub in de aantocht is. Dus mag er een kort spurtje getrokken worden, Kristof zet zich op kop en ik zelf bijt mijn tanden stuk in het wiel.

Ritgegevens : -4°C, 57,63 km, 2h 26min, 23,6 km/h.


De commentaren zijn gesloten.