15/03/2010

zo 14-03-10 Sluizen

Zondagmorgen, viel het me na een familiefeestje zaterdagavond toch weer zwaar om op te staan, ondanks alle voornemens aan het begin van het seizoen.

Na een kort overleg in bed, besloten we om toch te vertrekken. Dus om 8h 40 sprongen we op de fiets richting de kerk van Schoonbeek.

Daar kwamen we net op tijd aan, om de indeling in de A- en B-ploeg mee te maken. Ook nu moesten we vaststellen, dat we opnieuw zouden uitblinken, maar niet in positieve zin. Blijkbaar waren de nieuwe clubkleren aangekomen, had ik mijn emails niet gecheckt en zouden wij daarom nog niet in de nieuwe uitrusting kunnen rijden. We leken wel vreemde eenden in de bijt. Sandra zou voor de B-ploeg kiezen, ik voor de A-ploeg. Verwonderlijk ging toch 1/3 van club mee met de B-ploeg.

Persoonlijk vind ik het een prachting initiatief, de pees werd er onmiddellijk van bij het begin opgelegd. Zonder veel gemor, mocht de kilometer teller regelmatig 27km/h en méér overschrijden.

Nog voor "Millen berg", zouden Ronny A. en ik op kop komen. Ondanks de hevige "wind op kop" probeerden we een strak tempo aan te houden. In Roclange sur Geer, zou het volledige peloton halt houden om de groep terug te laten samensmelten. Terug op pad, werd het strakke tempo opnieuw aangenomen. Tot in Berg, daar stond een gedeelte van het peloton voor het rode licht. Er werd opnieuw halt gehouden, om alles te laten samensmelten. Ronny A. en ik, zouden nog tot de grote baan Tongeren - Spouwen kop trekken. Ik moet toegeven, het aflossen gebeurde geen minuut te vroeg.

Dit tweede rit, was al behoorlijk pittig. Hetgeen af te leiden valt uit de versnipperingen van het peloton.

In Eik aangekomen en het naderen van de spoorwegbrug, was dit blijkbaar het signaal om nog een spurtje toch het café bij Jengske. Het spurtje werd trouwens gewonnen door David C.

Ritgegevens :

De commentaren zijn gesloten.