24/03/2010

ma 22-03-10 clubkledij

Beste leden, In onze bestuursvergadering is beslist, dat nieuwe leden die mee gaan fietsen op zondag, 3 X kunnen meefietsen om te proberen.

Dan zou er verplicht zijn, kledij aan te schaffen, dit zowel voor dames als voor heren.

Dan raad het bestuur aan, zeker een valhelm te dragen.

Groetjes, Gill Eertmans KWtB Schoonbeek.

>

29-05-10 Bilzenclassic

woe 21-07-10 nieuwe TLL-affiche

za 24-04-10 Heroica classic

15/03/2010

zo 14-03-10 Sluizen

Zondagmorgen, viel het me na een familiefeestje zaterdagavond toch weer zwaar om op te staan, ondanks alle voornemens aan het begin van het seizoen.

Na een kort overleg in bed, besloten we om toch te vertrekken. Dus om 8h 40 sprongen we op de fiets richting de kerk van Schoonbeek.

Daar kwamen we net op tijd aan, om de indeling in de A- en B-ploeg mee te maken. Ook nu moesten we vaststellen, dat we opnieuw zouden uitblinken, maar niet in positieve zin. Blijkbaar waren de nieuwe clubkleren aangekomen, had ik mijn emails niet gecheckt en zouden wij daarom nog niet in de nieuwe uitrusting kunnen rijden. We leken wel vreemde eenden in de bijt. Sandra zou voor de B-ploeg kiezen, ik voor de A-ploeg. Verwonderlijk ging toch 1/3 van club mee met de B-ploeg.

Persoonlijk vind ik het een prachting initiatief, de pees werd er onmiddellijk van bij het begin opgelegd. Zonder veel gemor, mocht de kilometer teller regelmatig 27km/h en méér overschrijden.

Nog voor "Millen berg", zouden Ronny A. en ik op kop komen. Ondanks de hevige "wind op kop" probeerden we een strak tempo aan te houden. In Roclange sur Geer, zou het volledige peloton halt houden om de groep terug te laten samensmelten. Terug op pad, werd het strakke tempo opnieuw aangenomen. Tot in Berg, daar stond een gedeelte van het peloton voor het rode licht. Er werd opnieuw halt gehouden, om alles te laten samensmelten. Ronny A. en ik, zouden nog tot de grote baan Tongeren - Spouwen kop trekken. Ik moet toegeven, het aflossen gebeurde geen minuut te vroeg.

Dit tweede rit, was al behoorlijk pittig. Hetgeen af te leiden valt uit de versnipperingen van het peloton.

In Eik aangekomen en het naderen van de spoorwegbrug, was dit blijkbaar het signaal om nog een spurtje toch het café bij Jengske. Het spurtje werd trouwens gewonnen door David C.

Ritgegevens :

za 20-03-10 Boutersem parel van het Hageland

Beste clublid,

zaterdag 20/03 parel v/h Hageland te Boutersem(Vl Brabant) (+/-50 min. met auto).
Keuze uit volgende afstanden: 25 - 65 - 115 km.
Gemeentelijke feestzaal Kerkomse steenweg 43

Samenkomst op kerkplein te Schoonbeek om 7h15.
Vertrek stipt 7h30.
Volgauto van de club voorzien (5 fietsers).

Heeft u interesse om mee te gaan ---> laat iets weten voor donderdagavond 18 maart, via email p.slechten1@telenet.beof telefoon (bestuur-voorzitter).

Graag ook u afstandskeuze duidelijk maken, zodat we weten wie eventueel met wie meekan.

VWB-pasje meebrengen (inschrijving 3€ - 6 VWB punten).

Inschrijving terugbetaald einde seizoen bij 20 ritten.
Rit telt mee als gereden op zondag bij 4 vertrekkers !!!!

Mvg,

Bestuur KWtB Schoonbeek

10/03/2010

zo 07-03-10 Openingsrit


Zondagmorgen begon met een hilarisch moment. Sandra en ik stapten, goed op tijd uit bed. Zo hadden we tijd genoeg om rustig te ontbijten en ons te verplaatsen richting startplaats.

Alleen hadden wij het clubbaadje niet goed gelezen en dachten dat het vertrek net als de aankomst zou liggen in café Welkom. Rustig aangekomen in café welkom, rustig genieten van een tasje koffie en verwonderde blikken van de Fordclub trotseren. Tot we plots werden aangesproken, door een oude bekende, die er ons op attent maakte dat de start zoals van oudsher nog steeds aan de kerk in Schoonbeek lag. Het is ondertussen 8h 57, Sandra nog vlug naar het toilet en dan een spurt tot aan de kerk. Natuurlijk komen we daar véél te laat aan.

Het is ondertussen 7 minuten na 9, geluk bij een ongeluk heeft Ruben zijn derailleur stuk gereden. Deze wandelde dus terug richting vertrek en hadden wij de kans om te vragen welke richting ze waren uitgereden. Dan is ook nog eens de overweg in Beverst gesloten, net op het moment dat de slagbomen terug open gaan, zie ik in de verte een glip van de rode lantaarn. We moeten rechtsomkeer maken en opnieuw een spurt trekken. Uiteindelijk zullen we opnieuw 20 minuten plankgas moeten geven, vooraleer we kunnen aansluiten. Vanaf dan is het eerst even op adem komen, Sandra is naar de kl... En ook ik moet toegeven dat de conditie niet meer is wat ze ooit geweest is, als dit nog ooit zal worden wat het geweest is. Want ook mijn leeftijd begint me parten te spelen.

Ondertussen wordt er rustig verder gereden en loods ik Sandra een beetje verder naar de kop van het peloton. Zodat we niet steeds aan het rekkertje hangen. Dan heeft Davy plots de eer om als eerste van het seizoen lek te rijden. Fredje ontpopt zich als van oudsher tot mecanicien van het peloton. Zodat we al vrij snel onze weg kunnen vervangen. We zijn amper terug een beetje opgewarmd of Josy rijdt lek. Gelukkig is Fredje bij de pinken en is ook dit probleem zo van de baan.

Wanneer we bijna aan ons nieuw clublokaal zijn aangekomen, worden er kreten gelaten, dat de Fordclub in de aantocht is. Dus mag er een kort spurtje getrokken worden, Kristof zet zich op kop en ik zelf bijt mijn tanden stuk in het wiel.

Ritgegevens : -4°C, 57,63 km, 2h 26min, 23,6 km/h.


zo 14-03-10 Alternatief B-ploegAllen,

aangezien er zondag 14-03 voor de A-groep een rit gepland staat naar SLUIZEN en dit voor sommige iets te vroeg zou komen, werd er ons gevraagd of men "iets anders" mocht plannen voor de B-groep.

Clublid F. Jungwirth wil voor de B-groep een ritje uitstippelen van +/- 45 km met als bestemming LANAKEN.

Hierbij korte wegwijzer:
Kerkplein - Taunusweg - Munsterbos - kanaal tot voorbij brug Eigenbilzen - kanaalbrug over - Li naar Stalken - Bessemer - Re Lanaken - Pannenhof - Gellik - Li Onderste Trekweg - Stalken - Bessemer Li - Zutendaal - Wiemesmeer grot - Li Terboek - Sledderlo - Oosterring over Li Langerlo - Genk sas over - Li kanaal volgen tot FORD-brug - Re taunusweg - Re Kielerberg - Heesveld - CAFE WELKOM

Zulke initiatieven kunnen we als club enkel toejuichen.
Heeft u net als Franz "ritjes" in u hoofd, aarzel dan niet en deel het ons mee.
Op deze manier blijft het fietsen voor iedereen leuk.
Samen uit samen thuis.

Mvg,

Bestuur KWtB Schoonbeek

za 13-03-10 Volgwagen niet beschikbaar

Allen,

de SKODA-garage heeft ons spijtig genoeg medegedeeld dat de "clubauto" zaterdag niet beschikbaar is.
Blijkbaar zijn er problemen met de koppeling en moet deze vervangen worden.Hij biedt zijn oprechte excuses aan en heeft ons beloofd dat de auto vanaf volgend weekend terug beschikbaar zal zijn.
Wbt vervoer voor zaterdag vragen we om dan zoveel mogelijk te carpoolen en onderling af te spreken.

Mvg,

Bestuur KWtB Schoonbeek

woe 10-03-10 Fiets 4-daagse van Venray

za 13-03-10 Corridorrit te Hamont

VWBicoon


Beste clublid,

zaterdag 13/03 corridorrit te Hamont (+/-1h met auto).
Keuze uit volgende afstanden: 50 - 80 - 130 km.
Samenkomst op kerkplein te Schoonbeek om 7h15.
Vertrek stipt 7h30.
Volgauto van de club voorzien (5 fietsers).

Heeft u interesse om mee te gaan ---> laat iets weten voor donderdagavond 10 maart, via email of telefoon (bestuur-voorzitter).

Graag ook u afstandskeuze duidelijk maken, zodat we weten wie eventueel met wie meekan.

VWB-pasje meebrengen (inschrijving 3€ - 6 VWB punten).

Inschrijving terugbetaald einde seizoen bij 20 ritten.

Mvg,
Patrick Slechten
Penningmeester KWtB Schoonbeek

do 25-03-10 Workshop hartslagmeting

Beste clubleden,

In de laatste editie van wielrijder & biker van VWB staat onder de rubriek VWB-cursussen(blz 158) een workshop over hartslagmeting bij fietstraining.Aangezien velen onder ons met een hartslagmeter rijden en waarschijnlijk (zaols mezelf) niet juist weten hoe deze best gebruiken lijkt me dit een interessante cursus.
Cursus gaat echter door in WESTERLO !!!
Daarom deze oproep,heb je interesse stuur me dan zo vlug mogelijk een mail of bel me .Hebben we meerdere kandidaten dan kunnen we best carpoolen.
Cursus is volledig gratis voor VWB-leden enkel uiterlijk 10 dagen op voorhand inschrijven.

DATUM:
Donderdag 25 maart van 19h tot 22h in Sportcentrum Heracles
Boskant 14
2260 WESTERLO

Laat me vlug iets weten.
Mvg,

Patrick Slechten
Penningmeester KWtB Schoonbeek

VWB Winter Bike Festival

Afspraak op het Winter Bike Festival !

Van 12 tot 14 maart ligt het zwaartepunt van fietsend Vlaanderen in Lommel. Want dan vieren we met het Winter Bike Festival het einde van het winterse MTB-seizoen en het begin van het wegseizoen. En dat doen we in stijl: zowel zaterdag als zondag kan je aan de slag met prachtige MTB-organisaties, verscheidene wegritten en een interessante Bike Expo.

De nadruk ligt natuurlijk op het fietsen zelf. Zowel voor wegfietsers als voor mountainbikers werden er door Bike Action Team aantrekkelijke routes doorheen deze prachtige omgeving uitgestippeld. En wie zowel zaterdag als zondag van de partij is, krijgt op beide dagen telkens een andere route voor de wielen geschoven.
Het MTB-parcours is vrijwel uitsluitend off-road en bestaat grotendeels uit single tracks. Ook de wegritten zijn kwalitatief hoogstaand: op zaterdag de Corridorrit (Semi-Klassieker), en zondag een rit doorheen het rustige Kempense grensgebied. Bike-expo biedt een demo-dag met trial en bike clinics van MoreThanBiking, waar je ook fietsen en ander materiaal uit de nieuwe productgamma’s 2010 kan bekijken en testen ! Bovendien zal de elite trial specialist Iciar Van den Berg ook demonstraties en opleidingen geven. Daarnaast staan er met ‘MTB-techniek’ en ‘Voedingssupplementen’ twee interessante avondcursussen gepland en kan men proefdraaien op een testparcours MTB of een heuse BMX-piste.

Ook de niet-fietsers komen volop aan hun trekken: het nabijgelegen Center Parcs domein zorgt er met z’n wildwaterzwembaden, kinderanimatie, sauna en wellness voor dat het meteen een evenement voor het hele gezin wordt. Center parcs geeft voor de gelegenheid 30 % korting op alle boekingen.

Het ganse programma vind je hierna. Je kan aan elk onderdeel afzonderlijk deelnemen. Voor diegenen die toch graag een gans weekend ter plekke blijven, werd door Center Parcs een voordelige bungalow-formule uitgewerkt.

Vrijdag 12 maart

* 19u Briefing
* 20u Opleiding MTB-techniek

Zaterdag 13 maart

* 8u-14u30 MTB: 14/26/36 of 46 km (Belgisch parcours) te Lommel
* 8u-14u Wegritten: 50/80 of 135 km Corridorrit te Hamont-Achel
* 13u-17u BMX-initiatie
* 8u-17u Testparcours MTB
* 17u Pastaparty
* 19u Opleiding voedingssupplementen


Zondag 14 maart

* 8u-11u MTB: 14/28 of 45 km (Nederlands parcours) te Lommel
* 8u-11u Wegrit: 70 km te Lommel
* 8u-16u Demo-dag: expozone, clinics en bike-trials te Lommel
* 8u-17u Testparcours MTB
* 17u Pastaparty
* 13u Sauna & Massage

Een organisatie van VWB, Bike Action Team, De Bevers en Mountainbike.be ism CenterParcs Boekingsinfo via www.centerparcs.be/VL/BE/aanbieding/winterbike_2010