18/12/2011

za 17-12-11 MTB-tochtje in de Hoefaert

Zaterdagmiddag het is 12h45 een SMS-je van mijn broer ; "Ga jij MTB met dit weer ?"  Ik besluit hem terug te SMS-en met de boodschap dat we zullen gaan.  Hij moet zich niet haasten, ik ben ook nog niet klaar en moet nog eten. 

Stipt 14h vertrekken we op pad, richting ons vertrouwd parcours "de Hoefaert".  We besluiten het volledige eerste deel te rijden.  Ik laat een aantal keren Guy op kop rijden, maar hij vindt regelmatig het pad door de bomen niet meer.

Na onze single track, zo ongeveer op éénderde van de tocht besluiten we al even halt te houden om te rusten.  De regen van afgelopen dagen heeft zijn werk gedaan ; het parcours is loodzwaar.  We vertrekken opnieuw en zullen opnieuw halt houden aan de tussenstop bij de beek, zowat halverwegen het traject.  We overleggen even en gaan vandaag voor de hele tocht.  Tot rond 15h30 de hagel lost barst.  We besluiten de tocht in te korten.  We nemen een short cut richting het infobord en dan het fietspad huiswaarts.

Een keer thuis besluiten we, voor we gans bevroren zijn, onze fietsen nog snel te reinigen met de HD-reiniger.De commentaren zijn gesloten.