15/02/2012

za 04-08-12 koers voor wielertoeristen Spurk-Kermis

Beste wielerliefhebber,

Met veel plezier wil ik jullie aankondigen dat we in 2012 terug een ‘ploegentijdrit van Groot-Bilzen’ zullen hebben.
Deze zal gereden worden op een afgesloten en veilig parcours, na de koers ter gelegenheid van Spurk-Kermis op 04/08/2012.
Precieze details, inschrijvingsdoc en regels volgen nog weldra. Maar het zal gaan om teams van telkens 5 renners-wielertoeristen.
De organisatie ligt in handen van de Bilzerse Fun Bikers VZW, ondersteund door de VZW Spurk-Kermis en de Sportdienst en het Stadsbestuur van de Stad Bilzen.
De bedoeling is om hier een heel plezant en sociaal ‘feest’ van te maken....
De Bilzerse Fun Bikers VZW hebben de bedoeling om dit jaarlijks zo te blijven organiseren in plaats van een ‘extra-klassieker’ en dit om mekaar niet te beconcurreren. Die agenda is al druk genoeg.
Hopelijk vindt u en uw team dit ook een charmant initiatief en mogen wij op één of meerder teams van jullie club rekenen.
Natuurlijk zullen de A-teams ervoor gaan en strijden om de ‘prijzen’... maar we willen alle leden de kans geven om hier aan mee te doen.... we willen dan ook zo veel mogelijk Bilzerse clubs en teams aan de start krijgen... ongeacht de snelheid of de rennersallures.... zo zullen we ook veel supporters en nieuwsgierigen lokken.
Daarom zal er ook een reeks zijn voor 50+, een dames en/of gemengde reeks,....
Alle mensen met een echt  ‘rennersverleden (van de laatste 10 jaar)’ worden uit de teams geweerd... Dit om het ‘wielertoeristisch’ karakter vol tot zijn recht te laten komen. Tijdritfiesten, tijdritsturen en volle wielen zullen geweerd worden.
Ook zullen we ‘vriendenteams’ , ‘bedrijfsgroepen’ en ‘nog niet aangesloten teams bij de Sportraad’ motiveren om mee te doen en deze teams aantrekken in een open reeks, let wel in elk van deze teams zullen minstens DRIE gedomicilieerde Bilzenaren moeten aantreden (controle Id-kaart). Misschien is dit dan de ideale stap om achteraf dan toch aan te sluiten bij de WTC’s van de Sportraad en zo voortaan nog meer samen te werken en een groot sportief WTC-geheel te vormen...

 

De aangesloten WTC’s bij de sportraad strijden dus (apart)om de Schaal of Trofee van de Sportdienst van de Stad Bilzen, alle leden (cfr ledenlijst bij Sportdienst ongeacht domicilie) mogen dus aantreden (behalve de ex-renners van de laaste 10jaar).

Deze teams worden dus aangevuld met de ‘andere teams’ in de open reeksen om de andere prijzen en de Wisselbeker Erwin Thijs.
Er zal een ex-profs-team een exhibitiewedstrijd rijden en er zal nog meer extra animatie voorzien zijn!

 

Momenteel zijn nog enkele belangrijke organisatorishce besprekingen lopende met Stad, Politie en Sportdienst.
Zodra we hierdoor zijn ontvangt u meer details en de inschrijvingsdocumenten.

Aarzel echter al niet om uw kennissen en vrienden te informeren ivm dit initiatief.
Rennersteams en Triathlon/Duathlonteams worden niet toegelaten!
U kunt al beginnen ploegjes vormen.

Meer info nodig?? Vragen, suggesties, tips...

Laat het ons gerust weten!

Wij rekenen op uw medewerking en hopen er zo een jaarlijks leuk evenement van te maken op onze ‘Bilzerse’ wielerkalender!

Dirk Slechten

Voorzitter

Bilzerse Fun Bikers VZW
Rooierweg 43- 3740 Bilzen
+32-486-388857

www.bilzersefunbikers.be
OgNr. 0873.651.878

 

images?q=tbn:ANd9GcSZstZnbxaF7_cHuYUQdUvxDQHjG_4HcDHX9nRAjQCxuTjfOx_Q

 

De commentaren zijn gesloten.